Dresaj avansat

Dresajul avansat serveste la consolidarea legaturii dintre stapan si cainele sau, iar o relatie de acest gen se construieste treptat prin comunicare, consecventa, respect si multa joaca. Un caine care a urmat programul de educatie avansata, are mai putine restrictii, asadar se poate bucura de mai multa libertate, fiind un companion de incredere.

In programul de dresaj avansat cainele face treptat trecerea de la executarea comenzilor in lesa, la executarea lor la liber. Totodata se mareste gradual aria in care cainele performeaza la liber, pornind la inceput in zone familiare si linistite, iar mai apoi se face trecerea in spatii publice aglomerate. Pentru a parcurge programul de dresaj avansat, cainii trebuie sa fi parcurs deja programele anterioare de educatie, predresaj/dresaj de companie.

In dresajul avansat ca si in restul programelor de educuatie, se lucreaza intens la predarea elementelor de dresaj catre stapan.

Astfel sub indrumarea dresorului, stapanii vor invata cum sa se comporte in diferite situatii avand cainele la liber. Perioada de predare presupune asadar implicarea totala a membrilor familiei.

In cadrul programului de educatie avansata, cainele invata de asemenea si diferite trucuri distractive atat pentru el cat si pentru stapani. Cateva exemple ar putea fi (stinge lumina, sa mearga la comanda cu un obiect in gura, adu-mi berea, telecomanda sau orice alt obiect, orice alta comanda ceruta de catre stapan).

Desi in general trucurile smulg aplauze si zambete, in realitate dresajul avansat este modalitatea prin care stapanii si cainele formeaza o echipa reala, in mediu real, invata ce este increderea reciproca, iar prin munca, consecventa si foarte multa joaca, cainele si stapanul ajung in timp sa aiba o relatie perfecta.

SUS