Dresaj de companie

Dresajul de companie alaturi de socializare si predresaj reprezinta fundatia rezolvarii oricarei probleme de comportament si totodata este un mod minunat de a dezvolta legatura naturala,ce exista intre oameni si caini.

Dresajul nu trebuie sa fie dificil si nici stresant, ci mai degraba magic si satisfacator atat pentru stapan cat si pentru caine.
Dresajul ne ajuta se deschidem o linie atat de fina a comunicarii dintre caine si stapan. O comunicarea eficienta este absolut necesara pentru a invata cainele cea ce dorim sa faca. Prin urmare pe parcursul dresajului de companie cainele invata sa execute la comanda: chemarea “aici, mersul la pas, pozitia “Sezi:,Culcat, Pe Loc, comanda Asteapta , comanda de interdictie FUI/NU..etc, dar si insusirea unui comportament adecvat (sa nu sara pe vizitatori sau stapan, sa nu roada mobila etc.).

Cainii sunt animale sociabile,asadar au nevoie de miscare si de exercitii zilnice care sa-i stimuleze atat fizic cat si pshic. Dresajul de companie realizat cu rabdare, consecventa si bazat pe recompensa si joaca, va avea ca rezultat un caine multumit,echilibrat si fericit.Dresajul de companie nu inseamna numai a da comenzi, sau forta cainele sa lucreze din greu ci exact opusul. Cainele trebuie abordat cu calm si multa rabdare, astfel incat sa se poata bucura de viata si de experientele noi. Astef folosirea comenzilor ne ajuta sa comunicam mai eficient cu compaionul nostru si totodata un caine educat se va bucura de mai multa libertate si incredere decat unul nedresat, prin simplu fapt ca cel dresat va veni atunci cand este chemat, deci poate fi lasat liber.

Asadar scopul meu este sa fac lectiile de dresaj cat mai placute pentru stapani si cainii lor avand ca rezultat final formarea unei echipe om-caine.

SUS