PREVENIREA MUȘCĂTURII (CE FACI CÂND EȘTI ATACAT?)

Cel mai important lucru de făcut este să rămâneți calmi și să nu intrați în panică.

Cu cât vă veți agita mai mult, vă veți mișca brațele, picioarele sau veți țipa mai tare, cu atât creșteți șansele de a enerva și mai rău câinele.

dresaj-bucuresti-paza-si-protectie-08 presupunem ați ieșit la alergat, iar un câine vine în sprint către voi. Dacă continuați alergarea sau mai mult, încercați măriți viteza pentru a scăpa de el, asigur nu o reușiți și este o greșeală. O declanșați cel mai probabil instinctul de urmărire al câinelui. Recomandat ar fi rămâneți complet nemișcați cu fața către câine, fară mișcări bruște ale membrelor și fără fixați câinele cu privirea.

Cei mai mulți dintre câinii care latră sau vin agresivi spre voi, nu au intenția de a mușca neapărat, mârâitul sau bravada făcută de câine este în general o modalitate de a-ți spune reprezinți o amenințare și ar fi bine pleci de pe teritoriul său. Așadar, odată ce te-ai oprit și rămâi calm, iar ei își dau seama nu ai fugi, ca ei te poată urmări, în general, mai latră de câteva ori și apoi pleacă.

Deși auzim tot mai des de oameni muscați de câini, în cele mai multe cazuri, mușcătura apare din cauza reacției pe care a avut-o acea persoană în situația dată. Ce ar trebui înțelegem este în marea lor majoritate, câinii mușcă din cauza fricii, iar atunci când persoana care se confrunta cu ei, începe bată din palme, dea din picioare, țipe, nu face altceva decât îi provoace și mai rău, le accentueze frica și le trezească instinctul de conservare.

Ca sfat, atunci când sunteți în preajma unor câini agresivi, rămâneți pe loc calmi, avându-i în raza vizuală, dar fară a-i fixa cu privirea. Nu încercați le vorbiți sau faceți orice fel de mișcare bruscă. Aveți puțină răbdare ca ei poată evalua și înțeleagă nu sunteți un pericol real.

În foarte puținele cazuri în care câinii atacă, deși ați urmat pașii de mai sus, încercați folosiți orice aveți la îndemână pentru a crea un scut între voi și câini. De ajutor poate fi o umbrela deschisă, poșetă, geamantanul, bicicleta etc. Important este nu loviți câinii cu acest obiect, ci doar creați acest scut între voi și câini. Chiar și cei mai teritoriali și agresivi dintre câini se descurajează atunci când au în fața lor un obiect ciudat și greu de mușcat. Apoi rămâneți în continuare calmi și încercați retrageți câțiva pași, cu spatele, până ieșiți din zona de conflict și continuați- drumul.

SUS Call Now Button