MAJORITATEA CÂINILOR NU SE NASC PENTRU A DOMINA

Încă de mici, puii învață să se uite la stăpâni pentru a se ghida.

Când vorbim despre un câine dominant, deseori, stăpânul nu și-a luat în serios rolul de a-l ghida, de a-l educa și de a-l socializa corespunzător.

agresivitate-dominantaMajoritatea câinilor nu se nasc pentru a domina, din contră, sunt fericiți dacă stăpânul preia conducerea și le trasează sarcini clare. Încă de la cele mai fragede vârste, puii învață se uite la stăpâni pentru a se ghida. Totuși, când vorbim despre un câine dominant, în cele mai multe dintre cazuri, stăpânul nu și-a luat în serios rolul de a-l ghida, de a-l educa și de a-l socializa corespunzător, iar acest gen de câine va mârâi constant sau chiar va mușca dacă va fi pus într-o situație care nu îi este pe plac.

A nu se confunda câinii care sunt insistenți sau mai energici cu cei dominanți. Cei insistenți se vor supune imediat la o comandă fermă. De asemenea, mai există și situațiile în care câinele a fost împins dincolo de limitele toleranței sale la durere sau cruzime printr-o educație total greșită sau prin reguli ce implică corecții brutale. De fapt, un câine dominant agresiv are o reacție total nejustificată și inadecvată la o situație absolut normală. În fond, câinele va încerca tot timpul fie în control, în loc permită unei persoane dețină controlul.

În cele mai multe dintre cazuri, câinilor li se atribuie greșit un comportament dominant. Pentru a stabili cu exactitate care este adevărata problemă de comportament a câinelui, recomandat ar fi cereți ajutor. Totuși, dacă este vorba despre un câine dominant, iar prin metodele pe care le-ați încercat, nu ați reușit faceți echipă cu câinele, indicat ar fi cereți sfatul unui dresor. Deși câinele poate fi extrem de iubitor și ascultător în anumite situații, atunci când apare un conflict și câinele nu dorește ca un anumit lucru se întâmple așa cum ne dorim noi, situația poate degenera foarte rapid și consecințele pot fi grave.

Pedeapsa, corecțiile fizice, zgarda electrică pot întări comportamentul dominat, așadar, recomandat ar fi urmați un progam de educare pozitiv și nu uitați că, indiferent despre ce tip de agresivitate discutăm, progresul se vede pe termen mediu sau lung.

SUS Call Now Button