CAND UN CAINE E AGRESIV FATA DE ALTI CAINI STRAINI LUI

Aceasta poate incepe odata cu pubertatea cainelui sau chiar la maturitate

Agresivitatea poate fi cauzata si de o singura experienta neplacuta din trecut.

agresivitatea-intre-cainiSe refera la o situatie, in care un caine este agresiv fata de alti caini straini lui, sau chiar si caini care convetuiesc impreuna cu el. Aceasta forma de agresivitate, poate incepe odata cu pubertatea la caini, sau se poate declansa la cainii care au ajuns deja la maturitate. Cauzele variaza de la un individ la altul. Agresivitatea poate fi cauzata si de o singura experienta neplacuta din trecut, sau poate aparea atunci cand un caine isi apara teritoriul si asta numim agresivitate teritoriala.

Femelele pot afisa de asemenea, acest gen de agresivitate, in incercarea de a-si proteja puii. Unii cainii pot fi agresivi, doar pentru a-si arata dominatia printre cainii de acelasi rang, pe cand altii pot deveni agresivi, dintr-un motiv si mai simplu: stapanii lor nu reusesc sa-i controleze, sau nu au reusit din diferite motive, sa le ofere o socializare/educatie optima.

Desigur cea mai eficienta modalitate de a opri conflictele dintre caini este preventia si recunoasterea semnelor de agitatie. Daca reusiti sa vedeti la timp semnele, in cele mai multe dintre cazuri, se poate interveni prompt si stopa agresivitatea inainte ca lucrurile sa degenereze.

In orice caz ca si in celelalte tipuri de agresivitate, ideal ar fi sa ne ocupam de socializarea si dresajul timpuriu, a companionului nostru. Fara indoiala este mult mai usor si mai rapid sa previi, decat sa incerci sa reabilitezi un caz, cu acest gen de agresivitate.

SUS