AGRESIVITATEA DIRECTIONATA SPRE OAMENI SAU ALTE ANIMALE

Gradul de agresivitate si modul in care se manifesta este diferit de la caine la caine.

Protejarea bunurilor este absolut necesara in salbaticie, in ordine ca acel individ (fie el si animal) sa supravietuiasca si sa prospere.

agresivitate-posesivaSe refera la agresivitatea indreptata direct catre oameni sau alte animale, care se apropie in timp ce cainele este in posesia a ceva, ce-si doreste foarte mult. Protejarea bunurilor este absolut necesara in salbaticie, in ordine ca acel individ sa supravetuiasca si sa prospere. Dar atunci cand cainele imparte acelasi acoperis cu oamenii, agresivitatea posesiva este inacceptabila. Ce poate fi confuz pentru unii proprietari de caini, este ca nu neaparat hrana declanseaza starea de agresivitate, in unele cazuri poate fi vorba de o simpla soseta, pe care cainele a reusit sa o fure.

Asadar in functie de caine, gradul de agresivitate si modul in care fiecare individ se manifesta diferit. De exemplu unii caini nu dau importanta, daca un om sau un alt animal se apropie in timp ce mananca, dar maraie sau capseaza daca cineva se apropie in timp ce roade la jucaria preferata. Alti caini manifesta posesivitate agresiva, pentru orice gaseste prin casa: soseste, oase, jucariile copiilor, prosoape, incaltaminte etc.

Exista deasemenea diferente, in modul in care cainele isi arata agresivitatea. Unii caini se rezuma doar la un marait sau un rasucit de buze, pe cand altii pot recurge la muscaturi extrem de feroce. In oricare din situatiile de mai sus, acest comportament nu poate fi tolerat si necesita masuri imediate de reabilitare, atat pentru siguranta familiei cat si a celor din jur.

Nu uitati un caine poate incepe doar cu marait usor, atunci cand il hraniti si daca alegeti sa ignorati aceste semne, in timp actiunile sale se pot transforma in muscaturi extrem de feroce.

SUS