AGRESIVITATEA DIRECȚIONATĂ SPRE OAMENI SAU ALTE ANIMALE

Gradul de agresivitate și modul în care se manifestă este diferit de la câine la câine.

Protejarea bunurilor este absolut necesară în sălbăticie pentru ca un individ (fie el și animal) să supraviețuiască și să prospere.

agresivitate-posesivaSe referă la agresivitatea îndreptată direct către oameni sau alte animale care se apropie în timp ce câinele este în posesia a ceva ce-și dorește foarte mult. Protejarea bunurilor este absolut necesară în sălbăticie pentru ca un individ supraviețuiască și prospere. Dar atunci când câinele împarte același acoperiș cu oamenii, agresivitatea posesivă este inacceptabilă. Ce poate fi confuz pentru unii proprietari de câini este nu neapărat hrana declanșează starea de agresivitate, în unele cazuri poate fi vorba de o simplă șosetă pe care câinele a reușit o fure.

Așadar, în funcție de câine, gradul de agresivitate și modul în care fiecare individ se manifestă este diferit. De exemplu, unii câini nu dau importanță faptului că un om sau un alt animal se apropie în timp ce mănâncă, dar mârâie sau capsează dacă cineva se apropie în timp ce roade jucăria preferată. Alți câini manifestă posesivitate agresivă pentru orice găsește prin casă: șosete, oase, jucăriile copiilor, prosoape, încălțăminte etc.

Există de asemenea diferențe în modul în care câinele își arată agresivitatea. Unii câini se rezumă doar la un mârâit sau un răsucit de buze, pe când alții pot recurge la mușcături feroce. În oricare din situațiile de mai sus, acest comportament nu poate fi tolerat și necesită măsuri imediate de reabilitare, atât pentru siguranța familiei, cât și a celor din jur.

Nu uitați că un câine poate începe doar cu un mârâit ușor atunci când îl hrăniți, și dacă alegeți ignorați aceste semne, în timp acțiunile sale se pot transforma în mușcături feroce.

SUS Call Now Button