Câinele și frica (sau plăcerea) de a fi în apă

Poți avea un cățel care să adore apa!

Unii câini iubesc apa, alții pot învăța să o iubească!

cainele-in-apaUnii câini și mai ales unele rase de câini, adoră înoate și se distrează copios în apă. Cu toate acestea, alți câini sunt atât de îngroziți de apă, încât orice expunere în acest sens le provoacă reacții extreme. Există o serie de cauze diferite, ce pot contribui la frica câinelui de apă, dar un stăpân răbdător și înțelegător poate lucra împreună cu câinele pentru a-și depăși frica.

De regulă câinii care sunt îngroziți de apă suferă de anxietate și sensibilitate extremă. La fel ca oamenii, câinii sunt animale complexe care pot suferi de temeri nejustificate. Frica de apă poate fi o predispozotie genetică, se poate dezvolta în urma unui abuz sau se poate declanșa din cauza unei emoții extrem de puternice.

În marea lor majoritate, câinilor le este frică de apă din cauza experiențelor negative din trecut (cățelușul a căzut în piscină și a fost aproape de înec; folosirea furtunului cu apă ca metodă de corecție sau din întâmplare s-a trezit într-o situație în care nu mai putea ieși din apă).

Deși există nenumărate motive pentru care un câine a dezvoltat frică de apă, uneori este posibil nu aflăm motivul exact. În orice caz, cu răbdare și înțelegere, cu recompense și entuziasm și fără a forța lucrurile, câinele poate -și depășească teama de apă.

SUS Call Now Button