Cainele si frica (sau placerea) de a fi in apa

Poti avea un catel care sa adore apa!

Unii caini iubesc apa, altii pot invata sa o iubeasca!

cainele-in-apaUnii cainii si mai ales unele rase de caini, adora sa innoate si se distreaza copios in apa. Cu toate acestea, alti caini sunt atat de ingroziti de apa, incat orice expunere in acest sens le provoaca reactii extreme. Exista o serie de cauze diferite, ce pot contribui la frica cainelui de apa, dar un stapan rabdator si intelegator poate lucra impreuna cu cainele, pentru a-si depasi frica.

De regula cainii care sunt ingroziti de apa sufera de anxietate si sensibilitate extrema. La fel ca oamenii cainii sunt animale complexe, care pot suferi de temeri nejustificate, din cauza anxietatii. Frica de apa poate fi o predispozotie genetica, se poate dezvolta in urma unui abuz,sau se poate declansa din cauza unei emotii extrem de puternice.

In marea lor majoritate cainilor le este frica de apa, din cauza experientelor negative din trecut. (catelusul a cazut in piscina si a foat aproape de innec; folosirea furtunului cu apa ca metoda de corectie; sau din intamplare s-a trezit intr-o situatie, in care nu mai putea iesi din apa).

Desi exista nenumarate motive pentru care un caine a dezvoltat frica de apa,uneori este posibil sa nu aflam motivul exact. In orice caz cu rabdare si intelegere, cu recompense si entuziasm si fara a forta lucrurile, cainele poate sa-si depaseasca teama de apa.

SUS