Cainele si frica de masina

Poti avea un catel care sa adore mersul cu masina!

Incepeti prin a sta in masina alaturi de caine,dar nu plecati nicaieri, nici macar nu porniti motorul.

cainele-si-frica-de-masinaNu este deloc neobisnuit pentru caini, sa aiba probleme de comportament, atunci cand calatoreste cu masina. In cazul in care cainele este absolut terifiat de masina, sau are rau de masina, este de datoria stapanului sa-l ajute, sa inteleaga ca simptomele manifeste nu au justificare.

Indiferent daca vorbim de un caine care are frica de masina, sau de obisnuirea unui pui sa mearga cu aceasta, sunt cativa pasi care pot fi de un real folos. Incepeti prin a sta in masina alaturi de caine,dar nu plecati nicaieri, nici macar nu porniti motorul.

Ramaneti calmi o perioada, ascultati ceva la radio, sau poate cititi ceva. In caz ca aveti un caine temator aveti tabdare sa se calmeze si sa inteleaga singur, ca nu i se intampla nimic negativ. In situatii extreme in care cainelui i se face rau, schimbati strategia si incercati sa scurtati timpul, dar sa aveti mai multe repetari.

Dupa ce cainele se simte confortabil cu aceasta activitate, mergeti mai departe si porniti motorul, dar tot nu plecati de pe loc. Faceti daca este cazul cateva sedinte, sa va asigurati ca este complet relaxat, iar apoi puteti face o plimbare scurta in jurul blocului, eliberati cainele si jucati-va entuziasmati cu el.

De indata ce observati ca s-a relaxat complet, puteti incerca plimbari mai lungi. Esential in acesta perioada, este sa faceti opriri cat mai dese si sa mergeti cu cainele la locul preferat din parc, la un prieten canin cu care se intelege foarte bine, sau in orice loc cunoscut ca fiind pe placul sau. Scopul acestor plimbari este de a asocia mersul cu masina, ca fiind o experienta extrem de placuta.

In cazul in care cainele a parcurs un program de dresaj, acesta se va dovedi extrem de util atunci cand dorim sa-l invatam bunele maniere in masina. Nu uitati, nu grabiti in niciun fel cainele aveti rabdare, fiti constanti si calmi, altfel riscati sa impamantati si mai rau frica cainelui de masina.

SUS