CAINII LATRA - ACESTA ESTE UN FAPT

Sa ne aducem aminte de un lucru, pe care unii stapani tind sa-l uite: "cainii latra":)

Sunt multe modalitati de a opri un caine care latra, dar poate cea mai sigura metoda este sa invatam cainele comenzile latra, taci si la loc.

cainele-latraInainte sa discutam despre astra, trebuie sa ne aducem aminte de un lucru, pe care multi stapani tind sa-l uite :"cainii latra":). Unii cainii latra pentru ca au un motiv adevarat sa o faca, unii latra aparent fara nici un motiv, iar altii latra dintr-o combinatie a celor doua, enumerate mai sus.

Cainii latra dintr-o multime de motive: instigarea unui alt catel la joaca, semnal de alarma pentru alt animal, de frica, iar uneori de dragul de a latra. In unele cazuri nu vrem sa oprim latratul, mai ales atunci cand da alarma ca exista un pericol in zona, poate un intrus. Dar totusi vrem sa oprim cainele din latrat atunci cand ii cerem, sau pentru ca nu exista niciun motiv aparent sa o faca.

Bineinteles sunt multe modalitati de a opri un caine care latra, dar poate cea mai sigura metoda este sa invatam cainele comenzile latra, taci si la loc. Prin parcurgerea acestor comenzi cainele va invata ca latratul excesiv, nu este avantajos. De exemplu de fiecare data cand vine cineva in vizita, cainele are voie sa latre atunci cand aude soneria. Mergeti langa el apoi si ii dati comanda taci, apoi la loc, dupa care il recompensati. In timp, cainele va invata, ca dorim sa fim atentionati cand vine cineva la noi, dar totusi nu suntem incantati de latratul excesiv.

In cazurule in care situatia a scapat de sub control si nu reusiti sa va potoliti cainele sub nici o forma, ar fi recomandat sa cereti ajutorului unui specialist in dresaj canin.

SUS