MOTIVUL PENTRU CARE CAINELE TAU ROADE...

In realitate lucrurile sunt mult mai simple!

Una dintre modatilitatile prin care cainele testeaza mediul inconjurator, este sa apuce cu gura orice lucru nou

cainele-roadeDesi exista cazuri izolate in care si adultii au acest gen de problema, in mare parte cand vorbim despre ros, sau distrugerea obiectelor casnice, ne raportam la puii de caine. Desi pentru noi oamenii este un comportament neadecvat, pentru puiul de caine, rosul este la fel de normal ca si datul din coada.

Desi oamenii considera ca motivul pentru care cainii rod sau strica diverse lucruri este dusmania, rea intentia, sau razbunarea, in realitate lucrurile sunt mult mai simple, ei o fac pentru ca sunt pui si una dintre modatilitatile prin care cainele testeaza mediul inconjurator, este sa apuce cu gura orice lucru nou.

Intr-adevar pot fi plictisiti, frustrati, dar sub nici o forma actiunile lor nu sunt rau intentionate. Pana ce programul de educare in acest sens nu este finalizat, se recomanda limitarea accesului in curte sau apartament. Tineti cont ca aceasta nu reprezinta solutia finala, ci doar una temporara pana cand se reuseste educarea cainelui. In acest sens stabiliti o zona de activitate pentru pui, unde el se poate relaxa si juca in voie si incercati sa eliberati zona de lucruri, pe care nu doriti sa le roada, atunci cand nu sunteti acasa.

In schimb cand plecati, asigurati-va ca puiul are destule jucarii motivante la indemana: oase fierte, kong umplut cu diferite arome etc. si neavand altceva pe care sa se fixeze, va invata sa-si roada propriile lucruri. De asemenea in perioada in care este pui trebuie avut in vedere, ca nu poate fi lasat singur perioade prea lungi de timp, deoarece putem declansa un comportament anxios.

SUS