MOTIVUL PENTRU CARE CÂINELE TĂU SAPĂ GROPI

În realitate lucrurile sunt mult mai simple!

Săpatul la câini are la bază o gamă variată de motive.

cainele-sapaSăpatul la câini are la bază o gamă variată de motive. Câinii sapă gropi pentru a-și recupera sau pentru a-și îngropa oasele; sapă gropi pentru a se răcori atunci când le este cald și pentru a se încălzi când le este frig; lipsa exercițiilor fizice și stimularea mentală constantă poate conduce de asemenea la săpatul excesiv din plictiseală.

Așadar săpatul este o activitate foarte plăcută și naturală pentru câini și odată ce începe facă săpături, acest lucru poate deveni rapid un obicei. În orice caz, dacă câinele are plimbări zilnice regulate, jocuri distractive și educative care -l stimuleze, atât fizic, cât și mental, sunt șanse mari ca el nu se apuce de săpat.

Dar până când câinele nu a învățat săpatul în curte nu este permis, se recomandă limitarea temporară a accesului ca metodă de prevenție până ce se reușește educarea în acest sens. Deși există și cazuri grave ale acestui obicei, în mare parte dezobișnuirea câinelui de săparea gropilor se face relativ ușor prin menținerea unui program constant de alergări, dresaj și jocuri educative.

SUS Call Now Button