DE CE SE ÎNVÂRT CÂINII DUPĂ COADĂ ?

Aceste acțiuni fac orice persoană să zâmbească oricât de serioasă ar fi.

Câinele, cel mai bun prieten al omului, ne oferă de cele mai multe ori momente de distracție maximă doar prin simplu fapt că se comportă ca un câine.

cainele-se-invarte-dupa-coadaCâinele, cel mai bun prieten al omului, ne oferă de cele mai multe ori momente de distracție maximă doar prin simplu fapt se comportă ca un câine. Unul dintre aceste momente este și învârtitul după propria coadă, încercând din răsputeri o prindă. Aceste acțiuni fac orice persoană zâmbească oricât de serioasă ar fi. Dar de ce se învârt câinii după coadă atât de obsesiv?

Plictiseala :

Adesea câinii se învârt după coadă din cauza plictiselii; este o modalitate de a se distra și de a scăpa de o parte din energie. De obicei acest gen de acțiune este întâlnită îndeosebi la pui, care încă nu realizează coada este o parte a corpului lor.

Atenția:

Dacă ești genul de stăpân care privește și chiar râde la modul în care câinele se învârte după coadă, atunci este clar ați recompensat acest gen de comportament. În timp, câinele va învăța facă aceasta de câte ori va dori aibă atenția dvs.

Ceva nu este în regulă:

Dacă totuși observați câinele învârtindu-se mereu după coadă, încercând o muște sau o țină, ar fi indicat mergeți la un doctor veterinar pentru un consult. Este posibil în acea zonă existe o serie de paraziți.

Genetic:

Unii câini pot dezvolta o tulburare compulsivă care include învârtitul după coadă. Acest gen de comportament poate apărea din mai multe motive: lipsa de încredere, abuz fizic și psihic, lovituri sau traume din trecut, anxietatea de separare etc. În cazuri de acet gen, pe lângă medicul veterinar, trebuie luați legătura cu un dresor.

SUS Call Now Button