DE CE SE INVART CAINII DUPA COADA?

Aceste actiuni fac sa zambeasca orice persoana fie ea cat de serioasa.

Cainele, cel mai bun prieten al omului, ne ofera de cele mai multe ori momente de distractie maxima, doar prin simplu fapt, ca se comporta ca un caine.

cainele-se-invarte-dupa-coadaCainele, cel mai bun prieten al omului, ne ofera de cele mai multe ori momente de distractie maxima, doar prin simplu fapt, ca se comporta ca un caine. Unul dintre aceste momente este si invartitul dupa propria coada, incercand din rasputeri sa o prinda. Aceste actiuni fac sa zambeasca orice persoana fie ea cat de serioasa. Dar de ce se invart cainii dupa coada, atat de obsesiv?

Plictiseala :

Adeseori cainii se invart dupa coada din cauza plictiselii; este o modalitate de a se distra si a scapa de o parte din energie. De obicei acest gen de actiune este intalnit indeosebi la pui, care inca nu realizeaza ca coada este o parte a corpului lor.

Atentia:

Daca esti genul de stapan care se uita si poate chiar rade cum cainele se invarte dupa coada, atunci este clar ca ati recompensat acest gen de comportament. In timp cainele va invata sa faca asta de cate ori va dori sa aiba atentia voastra.

Ceva nu este in regula:

Daca totusi observati cainele ca se invarte mereu dupa coada, incercand sa o muste sau sa o tina, ar fi indicat sa mergeti la un doctor veterinar pentru un consult. Este posibil ca in acea zona sa existe o serie de paraziti.

Genetic:

Unii caini pot dezvolta o tulburare compulsiva, care include invartitul dupa coada. Acest gen de comportament poate aparea din mai multe motive: lipsa de incredere, abuz fizic si psihic, lovituri sau traume din trecut, anxietatea de separare etc. In cazuri de acet gen, pe langa medicul veterinar, trebuie sa luati legatura cu un specialist in probleme de comportament canin.

SUS