Câinele și frica de mașină

Poți avea un cățel care să adore mersul cu mașina!

Începeți prin a sta în mașină alături de câine, dar nu plecați nicăieri, nici măcar nu porniți motorul.

cainele-si-frica-de-masinaNu este deloc neobișnuit pentru câini, aibă probleme de comportament, atunci când călătoresc cu mașina. În cazul în care câinele este absolut terifiat de mașină, sau are rău de mașină, este de datoria stăpânului -l ajute, înțeleagă simptomele manifestate nu au justificare.

Indiferent dacă vorbim de un câine care are frică de mașină sau de un pui care trebuie obișnuit  meargă cu mașina, sunt câțiva pasi care pot fi de un real folos. Începeți prin a sta în mașină alături de câine, dar nu plecați nicăieri, nici măcar nu porniți motorul.

Rămâneți calmi o perioadă, ascultați ceva la radio sau poate citiți ceva. În cazul în care aveți un câine temător aveți răbdare se calmeze și înțeleagă singur nu i se întâmplă nimic negativ. În situații extreme, în care câinelui i se face rău, schimbați strategia și încercați scurtați timpul, dar aveți mai multe repetări.

După ce câinele se simte confortabil cu această activitate, mergeți mai departe și porniți motorul, dar tot nu plecați de pe loc. Faceți, dacă este cazul, câteva ședințe, asigurați este complet relaxat, iar apoi puteți face o plimbare scurtă în jurul blocului, eliberați câinele și jucați- entuziasmați cu el.

De îndată ce observați s-a relaxat complet, puteți încerca plimbări mai lungi. Esențial în această perioadă este faceți opriri cât mai dese și mergeți cu câinele la locul preferat din parc, la un prieten canin cu care se înțelege foarte bine sau în orice loc care este pe placul său. Scopul acestor plimbări este de a asocia mersul cu mașina cu o experiență extrem de plăcută.

În cazul în care câinele a parcurs un program de dresaj, acesta se va dovedi extrem de util atunci când dorim -l învățăm bunele maniere în mașină. Nu uitați, nu grăbiți în niciun fel câinele, aveți răbdare, fiți constanți și calmi, altfel riscați consolidați și mai rău frica câinelui de mașină.

SUS Call Now Button