Câinele și teama de scări

Poți avea un cățel care să urce și să coboare scările cu mare plăcere!

În oricare dintre situații, atunci când doriți să vă ajutați companionul să depășească frica de scări, puteți urma câteva sfaturi practice.

cainele-si-teama-de-scariUnii câini au o teamă nejustificată în a urca sau a coborî scări. Acest lucru este foarte des întâlnit în special la câinii tineri, care nu au avut ocazia fie expuși la scări când erau pui. Majoritatea câinilor care se tem de scări dezvoltă frică, din cauza lipsei de expunere timpurie, sau poate dezvolta o fobie, dacă a asociat scările cu o experiență traumatizantă (exemplu - câinele cade pe scări).

În oricare dintre situații, atunci când doriți ajutați companionul depășească frica de scări, puteți urma câteva sfaturi practice. În primul rând, nu faceți mare caz din această situație, energia voastră se poate transmite ușor către câine. Bateți din palme, vorbiți cu câinele pe un ton vesel și lăudați-l.

În timp ce rămâneți veseli și entuziasmați, urcați înaintea câinelui o scară sau două și reveniți apoi la câine, oferindu-i atenție. Apoi urcați mai multe scări în timp ce plasați câteva gustări delicioase în diferite locuri pe scări.

Mențineți tonalitatea veselă și încurajați-l, iar dacă nu este un caz extrem de fobie, câinele va urma destul de ușor pe scări, uneori fară realizeze. Mențineți tonalitatea, recompensa și gradual încercați urcați tot mai sus. Exercițiul se realizează în aceeași manieră și pentru coborâre.

SUS Call Now Button