Cainele si teama de scari

Poti avea un catel care sa urce si coboare scarile cu mare placere!

In oricare dintre situatii, atunci cand doriti sa va ajutati companionul sa depaseasca frica de scari, puteti urma cateva sfaturi practice.

cainele-si-teama-de-scariUnii caini au o teama nejustificata in a urca sau cobori scari. Acest lucru este foarte des intalnit in special la cainii tineri, care nu au avut ocazia sa fie expusi la scari cand erau p
ui. Majoritatea câinilor care se tem de scari dezvolta frica, din cauza lipsei de expunere timpurie, sau poate dezvolta o fobie, daca a asociat scarile cu o experienta traumatizanta. (exemplu cainele cade pe scari).

In oricare dintre situatii, atunci cand doriti sa va ajutati companionul sa depaseasca frica de scari, puteti urma cateva sfaturi practice. In primul rand nu faceti mare caz din asta, energia voastra se poate transmite usor catre caine. Bateti din palme, vorbiti cu cainele pe un ton vesel si laudati-l.

In timp ce ramaneti veseli si entuziasmati, urcati inaintea cainelui o scara sau doua si reveniti apoi la caine oferindu-i atentie. Apoi urcati mai multe scari in timp ce plasati cateva gustari delocioase in diferite locuri pe scari. Mentineti tonalitatea vesela si incurajati-l, iar daca nu este un caz extrem de fobie, cainele va va urma destul de usor pe scari, uneori fara sa realizeze.

Mentineti tonalitatea, recompensa si gradual incercati sa urcati tot mai sus. Exercitiul se realizeaza in aceasi maniera si pentru coborare.

SUS