Q&A

Intrebari si raspunsuri utile

 

As vrea sa-mi dresez cainele impreuna cu Dvs, care sunt pasii de urmat?

Evaluare la domiciliul clientului contracost, identificarea dificultatilor pe care le aveti cu cainele, conceperea programului de educatie, costuri aferente, cat si durata estimativa a dresajului, de comun acord "

Evaluarea inseamna ca vom incepe obligatoriu dresajul impreuna ? Cat dureaza evaluarea si cat costa ?

Nu. Evaluarea este o sedinta in sine si are ca scop testarea aptitudinilor cainelui in vederea educatiei, identificarea problemelor cu care va confruntati, cat si variantele in care putem avea o colaborare de succes ; ve-ti primi sfaturi, si raspunsuri pe loc, la dificultatile pe care le aveti; Evaluarea dureaza circa 30 de minute; Cost sedinta evaluare Bucuresti, incepand cu 150 lei;"

Cat timp dureaza dresajul unui caine ?

Educatia unui caine este un proces de constructie, in care cainele, dar si stapanul dobandesc aptitudinile necesare, pentru a forma o relatie ; la fel ca si rutina unui dans, fiecare invata in ritmul sau; nu poti grabi stapanul si nici cainele; astfel, dresajul unui caine implica foarte multe variabile, pe care dresorul-stapanul nu le pot controla / anticipa; Educatia cainelui este un proces pe termen mediu sau lung, in care dresorul, stapanul si cain

ele construiesc zilnic, avand ca scop atingerea obiectivelor si nu este limitat de timp; dupa finalizarea dresajului, stapanul alaturi de catel, vor continua sa lucreze zilnic, iar datoria proprietarului este sa integreze regulile si excercitiile fixate deja, in activitatea sa zilnica.

Care este durata si costul unei sedinte?

In functie de programul in care se afla cainele, sedinta poate varia de la 20 de minute, la 60 de minute; scopul comun este sa fixam si sa incurajam comenzile dorite, nu sa plictisim cainele; in functie de capacitatea fiecarui catelus, sedinta poate fi mai scurta sau mai lunga, mai calma sau mai intensa etc; Cost sedinta la domiciliul clientului in Bucuresti, incepand de la 150 lei". Costurile pot creste in functie de probleme, varsta, locatie, rezultatele evaluarii cainelui, etc.

Care sunt programele de dresaj pe care le oferiti ?

Predresaj durata estimativa 1-3 luni;
Dresaj de companie durata estimativa 1-3 luni;
Dresaj avansat 

-1 luna de dresaj cuprinde 16 sedinte, care se desfasoara pe parcursul a 4 saptamani ( de Luni pana Joi ).

Este obligatorie prezenta stapanilor, in dresajul cainelui ?

Prezenta stapanilor este obligatorie, cat si participarea activa in procesul de dresaj; faptul ca asistati este benefic, dar nu suficient; cainele va asculta, doar de cei care au lucrat intens si respecta regulile trasate, in timpul procesului de dresaj.

Unde se face dresajul cainelui ? Pot asista la sedinta ?

Dresajul cainelui se face doar la domiciliul stapanului; da, membrii familiei pot asista si chiar sunt rugati sa participe, in procesul de dresaj al cainelui.

Dupa finalizarea dresajului, cainele va asculta de mine? Pot aparea situatii neprevazute ?

Da, in functie de implicarea dar si angajamentul stapanului, in respectarea regulilor implementate in procesul de dresaj si predare; cainele care a parcurs deja un program de educatie, va trebui intotdeauna indrumat sa urmeze regulile stabilite, iar daca stapanul va mentine lucrurile clare din pct de vedere canin si isi va asuma integrarea cainelui dresat, in activitatile sale zilnicile, sansele ca situatiile neprevazute sa apara, sunt minime.

Am achizitionat /adoptat un caine, dar am un program incarcat, iar cainele sta mai mult singur ?

Intr-o cultura in care totul se vrea rapid, convenabil si garantat fara a depune un mimin de efort, cainele poate fi cel care va va invata sa va opriti, sa trageti aer in piept si sa va relaxati, sa nu va grabiti, sa va bucurati de momente de neuitat impreuna, ca o echipa, atat timp cat Dvs ca stapani, sunteti alaturi de el; tineti cont de nevoile sale canine, de bagajul genetic al rasei si de faptul ca orice caine are nevoie de Dvs ca ca stapan, sa petreceti cat mai mult timp alaturi; ajustati-va programul si includeti cainele in activitatile zilnice iar, daca v-ati hotarat sa primiti un catel in casa Dvs, merita sa faceti orice efort, pentru a-l intelege cat mai bine si totodata sa petreceti cat mai mult timp impreuna.

Pot sa-mi dresez singur cainele ? Trebuie dresat neaparat ?

Da, cu siguranta va puteti dresa singuri cainele; rabdare, sincronizare, consecventa, perseverenta, fermitate si joaca deopotriva, plus un set de reguli canine clare, care fac sens pentru catel, va pot aseza pe o traiectorie favorabila ; dresajul nu este obligatoriu, dar orice forma de interactiune cu patrupedul Dvs, care la final va ofera satisfactie comuna, cat si o relatie structurata corect,sanatoasa, cu acesta este o reusita.

Puteti dresa orice rasa de caine, la orice varsta, indiferent de talie ?

In general cainele poate fi educat indiferent de varsta, dar ca exemplu, o problema care treneaza de foarte mult timp, nu poate fi rezolvata intr-un termen scurt ; rezultatele pozitive apar numai prin munca si depind de complexitatea situatiei ; deosebit de importanta este deschiderea si angajamentul stapanilor, in a accepta si sutine noile reguli, trasate de catre dresor.

Ce metode folositi in educatia cainilor ?

Metoda stimulativa - recompensare cu mangaiere, hrana, joaca, minge ori saculet de lucru, sfoara etc. in functie de aptitudinile fiecarui caine in parte;
Clicker training.

In timpul dresajului, cainele va invata ca exista limitari si consecinte, in functie de comportamentul afisat ?

Pentru a avea un caine cat mai sigur in mediu real, acesta trebuie sa aiba introduse in procesul de dresaj, atat stimularea pozitiva, care reprezinta mare parte din directia pe care se aseaza educatia cainelui, cat si cea negativa de limitare, urmata de o consecinta negativa, pentru obiceiurile nedorite.

Ce lese, zgarzi, accesorii folositi in dresajul cainilor ?

Orice accesoriu legal care ajuta cainele, cat si familia in egala masura, sa aiba o relatie omogena este de ajutor in dresaj: cainii nu se nasc cu lesa ,sau zgarda la gat; astfel orice obiect: lesa, ham, zgarda, etc. trebuie privit strict ca o unealta adjuvanta, pentru diferitele situatii complexe intalnite in dresaj si nu reprezinta modalitatea de educatie, a cainelui; indiferent de uneltele folosite, cainele trebuie adaptat si invatat sa le accepte.

SUS Call Now Button